Parasols voor de juiste beschutting

 

 

Als het in de zomer warmer wordt, is het natuurlijk heerlijk om in de tuin te zitten. Maar wie kent het niet: u zit lekker te lezen of uit te rusten in uw fijne tuinstoel, totdat het rond het middaguur wel heel erg warm wordt in de zon. Voor u het weet zit u te puffen en te zweten, en als u niet uitkijkt heeft u een nare zonnebrand of zelfs zonnesteek te pakken.

Vooral met de hete zomers van de laatste paar jaren is daarom een passende bescherming tegen de zon geen overbodige luxe: een te lange blootstelling aan de directe zon is niet alleen onprettig, maar ook niet zo goed voor de gezondheid. Uv-licht is tot op zekere hoogte goed voor de huid, maar te veel van het goede kan in dit geval zeker schadelijk zijn. Bescherm uzelf en koop een geschikte parasol voor uw balkon of terras, zodat u ook bij felle zon en hoge temperaturen kunt genieten van de zomer.

Bij het vinden van de juiste zonwering heeft u een heleboel keuze. Overweeg voordat u overgaat tot het kopen van een tuinparasol aan welke eisen deze moet voldoen. In dit artikel geven we u een indruk van de mogelijkheden, zodat u daarna naar hartenlust door onze webwinkel kunt struinen.

De verschillende soorten parasols

Zoekt u een parasol voor op het balkon van bescheiden afmetingen, zodat niet alle ruimte wordt ingenomen? Of wilt u juist een grote parasol voor uw ruime zithoek in de tuin, waar de hele familie beschutting kan zoeken tegen de zomerse hitte? Bij ons vindt u het allemaal. Wat dacht u bijvoorbeeld van een balkonparasol in zomerse kleuren die niet alleen bestaat uit luchtdoorlatend, UV-werend materiaal, maar ook een frisse, eigentijdse aanblik biedt voor iedereen die uw balkon betreedt.

Marktparasols zijn de klassiekers onder de parasols. Ze hebben een robuuste paal van staal, aluminium of polyester, die stevig wordt verankerd in de parasolvoet. Deze is verzwaard met zand, grind of water, zodat de parasol niet kan omvallen of omwaaien. Ook kunt u de parasols niet alleen in hoogte verstellen, maar afhankelijk van het model ook aanpassen aan de hoek van de zon met behulp van de handige kantelfunctie. De stof is niet alleen UV-werend, maar ook waterafstotend, zodat u bij een licht buitje gewoon kunt blijven zitten. De parasols met voet zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en modellen – van klassiek mediterraan en modern antraciet tot tropische Hawaii parasols. Alle uitvoeringen kunt u eenvoudig openen en sluiten met een handzwengel. U kunt daarnaast uw parasol beschermen tegen vuil, vocht en vorst met behulp van een handige beschermhoes.

Als u maar beperkte ruimte heeft op uw balkon of in de tuin, of u vindt het storend dat om tegen de paal van de parasol aan te kijken, dan is een zweefparasol misschien iets voor u. Deze modellen zweven natuurlijk niet echt, maar ze worden gedragen via een zijlingse constructie, zodat u bijvoorbeeld bij een gezellig gesprek niet om de balkonpaal heen hoeft te kijken, en toch heerlijk in de schaduw zit. Bedenk wel dat u de parasolvoet in de meeste gevallen extra dient te verzwaren.

Andere vormen van zonwering

Als u over de hele breedte van uw terras of balkon de nodige schaduw wilt hebben, is een luifel misschien wel een betere keuze dan een parasol met voet. Hiermee kunt u immers een groter oppervlak tegen de zon beschermen, bijvoorbeeld wanneer u een groot terras heeft waar veel loungestoelen op staan. Een aan de gevel gebouwde, elektrische luifel is weliswaar een fantastische luxe, maar voor de meeste mensen een erg grote investering. Met onze klemluifels heeft u een betaalbaar maar toch oerdegelijk alternatief. De klemluifels zijn eenvoudig te monteren, in hoogte verstelbaar en de hellingshoek kan worden gevarieerd. De stof van de luifels is vuilafstotend en natuurlijk UV- en weerbestendig. We hebben ook schaduwdoeken: dit zijn drie- of vierhoekige luifels die over de tuin of het terras worden gespannen. Dat ziet er extra elegant uit! Het materiaal is ademend, zodat het eronder niet stikkend heet wordt.